واژه مکرمه از ریشه انگلیسی “MACRAME” بوده که در فارسی به اشتباه مکرومه نیز گفته شده اما در اصل نام صحیح آن مَکرَمه می باشد. مکرمه بافی در دوره های مختلفی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. اما بیشترین دوره ، دوره ای بوده که سبک دکوراسیون داخلی بوهو رایج بوده و مردم دورتادور خانه را شلوغ و پراز تزئین دکور می کردند. این دوره به دهه ۱۹۷۰ برمی گردد.
اما محبوبیت مکرمه بافی به صدها سال پیش از محبوبیت آن در دهه ۱۹۷۰ برمیگردد. زمانی که در قرن ۱۳ میلادی بافندگان عربی آنرا اشاعه دادند. مکرمه در زبان عربی “مقرمه” گفته می شود. این هنر توسط ملکه ماری در قرن هفدهم میلادی در انگلستان به سرتاسر دنیا معرفی شد.پس از آن تکنیک بافندگی مکرمه بافی در دوره ملکه ویکتوریا بار دیگر با طرح های ظریف و در هم تنیده روی پارچه های لطیف زنده شد که این زمان درست ۱۰۰ سال قبل از اینکه در دهه هفتاد دوباره پدیدار شود بوده است و حالا دوباره زمان به عقب برگشته و به لطف هنرمندان و سازندگانی خلاق محبوبیت بیش از پیش پیدا کرده است. همانطور که علاقه به جزئیات سبک بوهو و اکلکتیک دوباره افزایش پیدا کرده ، مکرمه بافی نیز دوباره پا به میدان گذاشته است.
تکنیک بافندگی مکرومه بافی
اگر تازه وارد دنیای مکرمه بافی شده باشید ممکن است که تصور شما از مکرومه بافی طرح های قدیمی آویزی باشد که در کنج خانه مادربزرگتان جا خوش کرده بود. اگر چه ممکن است که همان خاطره ها دوباره در فضایی تازه الهام گرفته شده باشند ، با این حال امروز با ترکیب طرح های جدید و قدیم در کنار هم روبرو هستیم. تکنیک های قدیمی که در ظاهری جدید در دکوراسیون سبک های مختلف خودنمایی می کنند.
مکرمه بافی می تواند با نخ هایی از جنس های متفاوت بافته شود مانند نخ پنبه ، نخ کتان ، نخ مکرومه سه سوزنه ، نخ پلی استر و نخ ابریشمی . در این بین ابتکار و ذوق بافنده تاثیر زیادی در خلق آثار جدید و زیبا از مکرمه بافی دارد. بیشترین کاربرد مکرمه بافی در سال های گذشته در لباس و انواع رومیزی ها بوده اما پس از گذشتن از دوره اوج کاربرد این هنر ، دوباره مکرومه بافی با شیوه ای جدید پا به عرصه گذاشته و اینبار با کاربردهای بی نظیرش در جای جای خانه ها نقش پر رنگ تری را بازی می کند به ویژه در دکوراسیون مدرن به خوبی با عناصر دکوراتیو مدرن هماهنگ شده است.
مکرمه بافی در سبک دکوراسیون داخلی:
از آنجائیکه منشا مکرمه بافی به کاربرد آن میان ملوانان برمیگردد این موضوع ما را را یاد سبک ساحل می اندازد. سبک هایی که در آن المان ها و عناصر دکوراتیو دریایی زیاد به چشم می خورد. به جز سبک ساحلی ، سبک های مدیترانه ای ، اسکاندیناوی ، استوایی و سبک بوهمین نیز به خوبی با اجرای دکوراتیو مکرومه هماهنگ می شوند. همچنین به دلیل ویژگی بافتنی مکرومه ، می تواند در دکوراسیون فصل پاییز و زمستان بسیار طرفدار داشته باشد.
مکرومه بافی هنری است که با زدن گره های متنوع به هم خلق شده و. با این گره ها می توان انواع طرح های خلاقانه و زیبا را خلق کرد. امروزه این هنر زیبا دیگر کمتر شبیه به هنر مکرمه بافی زمان مادربزرگ ها بوده و با رویکردی جدید و مدرن وارد خانه ها شده است. مکرمه بافی صرفا به رنگ سفید و یا شیری توسط دست ساخته نمی شود. مکرمه بافی می تواند با ترکیب رنگ های مختلف ، آثار رنگارنگ و فوق العاده ای خلق کند. همین امر باعث می شود که این هنر قادر باشد به خوبی با رنگ دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف ست شود.
منبع : wiki-view.com